Hoe onderhoud ik mijn zwembad ?
Een zwembad in de tuin is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de zomer. Het biedt verfrissing en plezier voor het hele gezin. Maar zoals met alles wat je bezit, is er regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van je zwembad :

  1. Controleer regelmatig de pH-waarde

De pH-waarde van het water in je zwembad is belangrijk omdat het de balans van chemicaliën bepaalt en beïnvloedt hoe comfortabel het water aanvoelt voor zwemmers. Een goede pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,8. Je kunt dit meten met behulp van een testkit die je bij ons in de winkel/Showroom of webshop van VF Zwembaden kan kopen.

  1. Reinig het zwembad regelmatig

Een zwembad kan snel vuil worden als het niet regelmatig wordt gereinigd. Verwijder bladeren, takken en ander afval van de bodem van het zwembad en skim het oppervlak om insecten en vuil te verwijderen. Investeer ook in een goede robotstofzuiger om het zwembad schoon te houden tussen de grote schoonmaakbeurten door.

  1. Controleer de filters

De filters in je zwembad zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van vuil en bacteriën uit het water. Controleer regelmatig of de filters schoon zijn en vervang ze indien nodig. Als de filters vuil zijn, kunnen ze het water niet goed filteren, wat kan leiden tot troebel water en een onaangename geur.

  1. Houd de waterstand op peil

De waterstand in je zwembad kan snel dalen als gevolg van verdamping en spatten. Zorg ervoor dat de waterstand op peil blijft door regelmatig water toe te voegen.

  1. Controleer de chemicaliën

De juiste chemicaliën zijn essentieel om het water in je zwembad gezond te houden. Chloor is een van de meest gebruikte chemicaliën en helpt bij het doden van bacteriën. Controleer regelmatig of het chloorgehalte op peil is en voeg indien nodig meer toe.

  1. Overweeg een zwembadafdekking

Een zwembadafdekking is een geweldige manier om het zwembad schoon te houden en de verdamping van water te verminderen. Het kan ook helpen om de temperatuur van het water te behouden, waardoor je energie kunt besparen en het zwembad het hele jaar door kunt gebruiken.

Het onderhoud van een zwembad kan een uitdaging zijn, maar door regelmatig te reinigen en de juiste chemicaliën te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je zwembad altijd klaar is om te zwemmen. Vergeet niet om regelmatig te controleren op problemen en indien nodig onze  professionele hulp in te roepen .

Meest Recente Posts

UP-TO-DATE

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij jou helpen?

Aarzel niet om ons te contacteren als je meer informatie wilt over je project of als je een gratis offerte wenst.